Skip to main content

İtfaiye Raporu Örneği


İtfaiye Raporu Örneği binanın ya da yangın tehlikesi ile baş başa bulabilecek alanların daha güvenli hale getirilebilmesi için alınan bir rapordur. Yangın karşısında binanın ya da ilgili alanın güvenli olup olmadığı bu rapor sonucunda belli olur.

Bu raporu çıkartmak zorunludur. Rapor kapsamında binanın yangın söndürme sistemi ve acil çıkışla ilgili aydınlatma ve yönlendirme levhalarının uygun olup olmadığı gibi pek çok husus dikkate alınır. Yangın raporu olmadan binanın faaliyetlerini devam ettirebilmesi mümkün değildir. Rapor almadan sürdürürler faaliyetler sonucunda ilgili bina ya da şahıs ceza alabilir.

İtfaiye uygunluk raporu yönetmeliği binanın yangın ile ilgili güvenli olabilecek bütün hususları kapsar. Yangın esnasında oluşabilecek bütün can ve mal kayıplarını en aza indirmek için bu yönetmelikte yazan her şeyin uygulanması gerekir.

İtfaiye uygunluk raporu olarak da isimlendirilen rapor, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Önlem Amirliği’ne yapılan yazılı ön başvuru ile alınır. Başvuru sonunda ilgili bina incelemeye alınır ve yangınla alakalı bütün tedbirler bulunuyor ise rapor oluşturulur. 5 iş günü içerisinde tamamlanarak binaya verilir.

İtfaiye raporu e devlet üzerinden de başvuru formu ile alınabilir. Sürecin hızlandırılması için etkili olan internet ortamında olan başvurular daha kısa sürede cevap bulur.

Ruhsat İçim İtfaiye Raporu Örneği - İtfaiye Ruhsatı

İşyeri İtfaiye Raporu Örneği

İşyeri itfaiye raporu için yukarıda da belirtildiği gibi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Önlem Amirliği’ne başvuruda bulunmak gerekir. Aksi takdirde bina faaliyetlerini sürdüremez ve yangın esnasında gerekli tedbirler alınmadığından can ve mal kayıpları yaşanmış olur.

Yangına karşı koruma ve yönetmelik kapsamında bina için gerekli olan bütün önlemlerin tamamlanmış olması raporun hazırlanması için gereklidir. Bina içerisinde yönetmelik kapsamında eksik olan herhangi bir husus belgenin hazırlanmasına engel olur. Ayrıca yapılan başvuru için bütün belge ve evrakların hazır olması gerekir. Eksik belge raporun hazırlanması için ön başvurunun gerçekleşmesine engel olur.

Rapor için gerekli olan evraklar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • İmza sirküleri
  • İlgili müracaat formu ve kişinin varsa vekaletnamesi
  • Numarataj belgesi ve yapı izin belgesi

Şirketler için alınan itfaiye raporunda ticaret sicil gazetesi belgesi de gereklidir. Süreç ile ilgili gerekli olabilecek belgeler hazırlandıktan sonra kısa süre içerisinde itfaiye raporu çıkarttırılır.

İtfaiye raporu örneği ile ilgili sonuçlara internet üzerinden bakılarak bütün örnek belgeler incelenebilir. Süreç ile ilgili gerekli olabilecek belgeler hazırlandıktan sonra kısa süre içerisinde itfaiye raporu çıkarttırılır.

İşyeri İtfaiye Raporu Örneği - İtfaiye Ruhsatı

İşyeri Raporu Dilekçe Örneği

İtfaiye raporu almak için yazılı olarak dilekçe vermek gerekir. İnternet üzerinden ilgili dilekçe örneklerine bakılarak dilekçe eksiksiz şekilde doldurulabilir. Doldurulan dilekçe ilgili amirliklere gönderilerek ön başvuru kaydı oluşturulur. Ardından ilgili süreç başlatılır ve binaya ilgili kontroller ve araştırmalar sağlanır.

Yangın yönetmeliğine uygun olan binalara itfaiye uygunluk raporu verilir. Aksi bir durum söz konusu olduğunda süreç durdurulur. Bina tam teşekkürlü bir şekilde yönetmeliğe uygun olduğu zamana kadar işlem askıya alınır.

İtfaiye Uygunluk Raporu İçin Başvuru Dilekçesi

İtfaiye uygunluk raporu almak için yapılan başvuru çok kısa bir süre içerisinde kayda alınır. Ardından ilgili bina yada işletme araştırılır. Yangın esnasında oluşabilecek tüm tehlikeli durumlara karşı yönetmelik ve acil çıkış planlarına uygun yönlendirmeler söz konusu ise rapor en geç 5 iş günü içerisinde hazırlanır.

İtfaiye raporu örneği raporu almak isteyen kişiler tarafından araştırılır. İtfaiye uygunluk raporu olarak da bilinen itfaiye raporu binanın yangınla alakalı güvenliğini kesinleştiren bir belgedir. Bu nedenle hemen hemen her binanın alması zorunludur.