Skip to main content

İtfaiye Denetim Raporu Örneği


İtfaiye Denetim Raporu Örneği pek çok işletme ya da şahıs tarafından alınması zorunlu kılınan bir belgedir. Binanın yangını ile alakalı uygun olup olmadığı ya da itfaiye hizmeti vermek amacıyla geliştirdiği faaliyetlerin eksiksiz şekilde tamamlanması için gereklidir.  Bu belge alınmadığı zaman binanın bütün faaliyetleri durdurulur. İtfaiye denetim raporu için ilgili şartlarını yerine getirilmesi son derece önemlidir.

İtfaiye denetim raporunun çıkartılması için ilgili yerlere müracaat edildikten sonra ön kayıtta oluşturmak zorunludur. Bu ön kaydı e-devlet üzerinden de yapmak mümkündür. Ruhsat ve  Denetim Müdürlüğü Amirliği’ne yapılan ön başvurular sürecin başlatılması için gereklidir.

Ön kayıt işleminin tamamlanması ardından bina için gerekli incelemeler başlatılır ve bina yangın esnasında güvenli olup olmadığı ölçümlenir. Yangın merdiveni çıkış kapıları ve yangın söndürme ekipmanları ile ilgili başlatılan incelemelerde bina güvenli ise rapor hazırlanır ve 5 iş günü içerisinde ilgili kuruma teslim edilir. Bu rapor sadece binaya değil çeşitli işletmeler ve yangına karşı tehlikeli alanlar için de verilebilir.

İtfaiye Denetim Raporu Örneği - İtfaiye Ruhsatı

İtfaiye Hizmetleri Denetleme

İtfaiye hizmetleri ile ilgili bütün denetleme ve görevler ilgili şubeye ait bir sorumluluktur. Örnek olarak belediye sınırları içerisinde olan bütün yangın durumlarının olabildiğince azaltılması için gerekli yükümlülükleri uygulanması ve denetlenmesi ilgili şubeye aittir ve yangın hizmetleri denetleme kapsamına girer.

İtfaiye denetim raporu örneği pek çok kişi tarafından araştırılır. İlgili binanın güvenli olup olmadığı bu rapor sonucunda belli olur. Açılan iş yeri ve kullanımda olan bina için bu rapor gereklidir. İlgili itfaiye hizmet denetleme yükümlülükleri de uygulanır. 

Binanın daha güvenli olabilmesi için gerekli olan denetim raporu ilgili kişilere ve kurumlara düzenlenerek iletilir. Sanal ortamda hazırlanan ön başvuru ya da e-devlet üzerinden yapılan ön başvuru ile kişi ya da bina için hazırlanacak rapor süresi hızlandırılabilir.

İtfaiye hizmetleri denetleme raporu hazırlanması için öncelikle ilgili belge ve evrakların hazır olması son derece önemlidir. Aksi takdirde raporun hazırlanması mümkün değildir.

İtfaiye Raporu Hizmetleri Denetleme - İtfaiye Ruhsatı

İtfaiye Denetim Ve Önleme

İtfaiye denetim ve önlemenin yapıldı şube ve müdürlüklerin pek çok görev ve sorumluluğu bulunur. Bu sorumluluklar arasında en önemli olan yangın esnasında oluşan can ve mal kayıplarını indirmektir. Diğer görev ve sorumluluklar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Yangın söndürme tesisatlarının en uygun şekilde olması ya görev ve sorumluluklardandır.
  • Yapı bina ya da tesislerin yangın önleme ve söndürme tedbirleri ile ilgili denetlemelerini gerçekleştirip aksi bir durum söz konusu olduğunda ilgili yükümlülükleri uygulamak sorumluluklar arasında yer alır.
  • İtfaiye uygunluk raporu ve yangın tespitlerinin alınması ile alakalı kurum ve kuruluşları detaylı şekilde bilgilendirmek ve ilgili çalışma ruhsatına ilişkin izinlendirmeyi yapmak sorumlulukları arasında yer alır.
  • İlgili binada ya da imar planında olan patlayıcı madde ve depolama alanlarını denetlemek ve sorumluluklar arasında yer alır.
  • Konuya ilişkin teknik desteğin sağlanması ve ilgili bütün prosedürlerini tamamlanması da ilgili itfaiye denetim ve önleme şube müdürlükleri tarafından oluşturulur.

Belediye İtfaiye Raporu

Bu raporun alınma süresi en geç 5 iş günüdür. İtfaiye raporu ile bin a yangın ile alakalı güvenli bir hal alır. Güvenlikle alakalı bütün denetim ve araştırmaların bu rapor ile tamamlanması oluşan can ve mal kayıtlarını önler.

Bu rapor için önceden bütün gerekli belge ve evrakların tamamlanması son derece önemlidir. İtfaiye denetim raporu örneği internet üzerinden incelenerek gerekli belgelerin tamamlanması çok daha uygun olur.