İtfaiye Raporu Başvuru Formu
İtfaiye Raporu Başvuru Formu itfaiye raporu almak için gerekli olan bir formdur. İtfaiye raporu ise yangın ile ilgili bütün tedbirleri inceleyen ve binanın güvenli olduğuna dair bilgi içeren bir rapordur. İşletmelerin ve diğer binaların güvenlik açısından bu raporu almaları zorunludur.
İşletmelerin ve binaların bu raporu almaları için Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Önlem Amirliği bürolarına giderek ilgili kişilerin başvuruda bulunması gerekir. Rapor için doldurulan form eksiksiz şekilde doldurulması gerekir. Ayrıca ön başvuru için gerekli olabilecek belge ve evrakların tamamlanması son derece önemlidir.
İtfaiye raporu için gerekli olabilecek evraklar aşağıda maddeler halinde yer alır.
- Numarataj belgesi
- Vekaletname
- Yapı kullanım izin belgesi
- İmza sirküleri
- Ticaret sicil gazetesi
Belgeler hazırlandıktan sonra ilgili bürolara giderek başvuruda bulunulur. Bu başvuru sonucunda binanın ya da işletmenin faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için detaylı inceleme başlatılır. Bu incelemelerde yangın ile alakalı güvenlik önlemleri ele alınır. Yangın çıkış ve yönlendirme tabelalarının yönetmeliği uygun olup olmadığı araştırılır. Ayrıca yangın söndürücü ekipmanların yönetmeliğe uygun olup olmadığı tespit edilir.
Kapı pencere ve acil çıkış kapılarının yangın tahliye planına uygun olup olmadığı kontrol edilir. Yukarıda bahsedilen hususlar gibi yangını önleyecek, can ve mal kayıplarını en aza indirecek önlemlerin yönetmeliği uygun olmadığı saptığını ise rapor için süreç aksar. Raporun çıkartılması için bütün işlemler durdurulur.
Binada ya da işletmede hangi konuyla alakalı eksiklik var ise tamamlandıktan sonra tekrar başvuru süreci başlatılır. Ardından 5 iş günü içerisinde ilgili rapor şahısa ya da işletmeye verilir.
İtfaiye Raporu Başvuru Dilekçe Örneği
İtfaiye raporu almak isteyen pek çok kişi internet üzerinden ön başvuruda bulunabilir. İtfaiye raporu e devlet üzerinden de ilgili formu doldurulması sonucunda alınır.
Pek çok kişi başvuru için dilekçe örneğine göz atarak formun doğru şekilde doldurulduğundan emin olmak ister. İlgili form örnekleri için Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Önlem Amirliği resmi sitesine giriş yapılabilir.
İtfaiye Raporu Başvuru İstanbul
İtfaiye raporu başvuru formu doldurulduktan kısa süre içerisinde ilgili bina ve işletmeye kontrol amaçlı bilirkişi gönderilir. Bilirkişi itfaiye raporu için detaylı inceleme başlatır. Araştırma sonucu bina ve istetmede yangın yönetmeliği doğru şekilde uygulanıyor ve yangın ile alakalı bütün önlemler alınıyor ise rapor kısa süre içerisinde çıkartılır.
Bu rapor yangın esnasında can ve mal kayıtlarını en aza indirmek ve yangına şiddetini azaltmak için gerekli tedbir ve önlemleri alınmasına imkan sağlar. Rapor kapsamında ilgili binanın bütün yangın güvenlik önlemleri hazırdır.
Yukarıda da belirtildiği gibi itfaiye raporunu hemen hemen her bina için almak zorunludur. Özellikle yangın konusunda tehdit oluşturan patlayıcı madde bulunduran işletmeler için bu rapor son derece önemlidir.
Aksi takdirde hem bina içerisinde hem de binanın etrafında ciddi derecede yangın tehlikesi görülür.
İtfaiye Raporu Başvuru Ankara
İtfaiye raporu almak için gerekli prosedürler oluştuğu zaman en geç 5 iş günü içerisinde rapor hazırlanır. Bu raporun içerisinde binanın ya da işletmenin faaliyet gösterebilmesi için zorunlu olan yangın yönetmelik adımları bulunur. Kısaca bina yada işletme, yangın yönetmelik adımlarına ve uygulamalarına uygun şekilde plan ve projeye sahiptir.
İtfaiye raporu başvuru formu doldurulduktan ve ilgili amirliğe ön başvuru talebinde bulunulması bu rapor için gerekli olan ilk adımdır. Bu adım öncesinde yangın yönetmeliğine uygun şekilde binayı hazırlamak son derece önemlidir. Ancak bu şekilde itfaiye raporu oluşturulur.